Inspiracència: La literatura científica

Sovint quan pensem en la mescla entre la ciència i la literatura ens venen al cap clàssics de ciència-ficció, com ara bé Huxley, H.G. Wells o Orwell. Grans escriptors amb una imaginació increïble que ens han fet veure el futur d’una manera diferent, que han proposat avenços científics alguns surrealistes, i molts d’ells, amb els anys s’han acabat complint.

Per altra banda, també trobem la literatura científica que no és considera ficció, que són els assajos científics, en aquest blog hem parlat de magnífics exemples com Oliver Sacks o José Ramón Alonso.

Afortunadament, la literatura conté molta més ciència, i això és el que volen mostrar a la xerrada que organitza Inspiraciència. Contingut científic amagat entre les pàgines de grans clàssics com ara bé Moby Dick, i en escrits de cèlebres autors com Arthur Conan Doyle o Nabokov.

L’objectiu d’Inspiraciència es pot esbrinar pel nom, difondre la ciència, fer-la més present en la cultura, i aconseguir que la ciència sigui també uns font d’inspiració artística.

La ‘lectura’ comptarà amb la participació de ponents de diferents disciplines que ajudaran a conèixer la ‘matèria científica’ que conté la literatura, sigui de l’obra, de l’autor o del context històric en el qual s’inscriuen.

La xerrada serà el dia 4 de maig a les 19h, a la Biblioteca de la Sagrada Família (Carrer de Provença, 480. 08025 Barcelona) sota el nom “Moby Dick o com capturar la balena de Herman Melville”, i estarà a càrrec de Jordi Lleonart, de l’ Institut de Ciències del Mar (CSIC).

Font:

Font de la imatge: http://www.inspiraciencia.es/ca/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s