El comportament a la realitat virtual

Aquest dimarts tindrà lloc l’últim debat per part d’experts de l’ICREA, on tindrem Mel Slater de l’Event Lab i Mavi Sánchez Vives de l’IDIBAPS. Tindrà lloc a les 19h a l’Estació Beta de l’exposició +HUMANS, al CCCB.

El tema d’aquest debat serà la percepció de la realitat i com això pot estudiar-se en la realitat virtual. Ens plantegen una sèrie de dilemes, per exemple fins a quin punt la realitat és subjectiva i depèn del nostre estat d’ànim, del nostre entorn o dels nostres gens? Si el comportament de les persones va lligat amb com perceben el que tenen al voltant. La percepció de la realitat no és un tema de debat nou, tot i així, Mel Slater ens presenta una tècnica innovadora per a demostrar fins a quin punt la percepció que tenim pot modificar el nostre comportament, l’Oculus Rift.

Molts n’haureu sentit a parlar, ja que fa poc va sortir a la venda aquest producte, unes ulleres 3D de realitat virtual. L’experiment que realitza Mel Slater des de l’Event Lab és una experiència de realitat virtual en que el participant pot interactuar amb altres persones, totes elles ubicades en un lloc fictici. D’aquesta manera, la percepció canvia, ja que no et trobes ni en el teu cos ni en el teu “món”, i el que pretenen avaluar és si canvia el teu comportament.

Un altre tema que proposa Mel Slater, és que aquesta experiència de realitat virtual pot generar en el nostre cervell la sensació que estem vivint una vida més enllà de la mort (afterlife), ja que l’experiment de realitat virtual comença i acaba amb el naixement i la mort, i per tant, al sortir-ne, el cervell creu que està vivint més enllà de la mort.

No us perdeu un debat interessant del qual us endureu unes quantes reflexions cap a casa.

(Si visiteu la exposició +HUMANS, podreu provar aquesta experiència en una demo de 5 minuts).

Font: http://www.cccb.org/ca/activitats/fitxa/percepcio-i-realitat-la-comprensio-dels-mons-virtuals/222285

Imatge pròpia

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s