El dolor articular pot predir el mal temps?

De ben segur que algun cop heu sentit a parlar de la creença popular que relaciona el dolor articular amb el mal temps. Persones que en algun moment de la seva vida s’han trencat una cama o el braç, o bé persones que tenen problemes articulars com ara bé artritis asseguren que poden preveure el mal temps amb un o dos dies d’antelació perquè senten dolor a la zona afectada.

Però existeix realment alguna base científica per explicar aquest fenomen? La teoria més recolzada és que té a veure amb la pressió atmosfèrica. Com sabem, aquesta varia i pot donar lloc a anticiclons (bon temps) o borrasques (també conegudes com a depressions, i que s’associen amb mal temps). Les articulacions tenen baroreceptors, és a dir, receptors que detecten la pressió, i són necessaris per a que la persona sigui conscient de la càrrega que l’articulació està suportant i així evitar possibles lesions. Així doncs, la teoria defensa que els baroreceptors que es troben en articulacions artrítiques o bé en zones properes a on hi va haver una fractura, són més sensibles i poden detectar les variacions de la pressió atmosfèrica.

Numerosos estudis han sigut realitzats per tal de demostrar aquesta relació. La gran majoria s’han dut a terme en persones amb dolor crònic associat amb l’artritis, de manera que l’objectiu era mirar si amb el mal temps aquestes persones sentien un dolor més fort que quan les condicions atmosfèriques eren més favorables.

Malgrat tots aquests estudis, no existeixen evidències que puguin demostrar aquesta teoria, i els resultats obtinguts en els diferents estudis conclouen que aquesta relació té un component psicològic més que no pas fisiològic, i que per tant no es pot prediure el temps a través del mal articular.

Què en penseu vosaltres? També us passa que podeu prediure el temps? El següent vídeo explica amb més profunditat sobre aquesta teoria.

Font: https://www.youtube.com/watch?v=UdN0RJBmeRQ

Font de la imatge de portada: http://medcenterblog.uvmhealth.org/wp-content/uploads/2015/04/ThinkstockPhotos-174481904.jpg

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s