El cervell dels músics

De manera força generalitzada, s’ha pogut observar que les persones que saben tocar un instrument són més intel·ligents, o per dir-ho d’una altra manera, són més hàbils a l’hora de resoldre problemes o enfrontar-se amb diversos reptes. Tot i així existeix una dualitat en aquesta hipòtesi, ja que podria ser que les persones més intel·ligents siguin les que decideixen estudiar música, i que no sigui aquesta la que les fa més intel·ligents.

Recentment s’han realitzat nombrosos estudis per a comprovar els beneficis de la música i s’han pogut observar diferències significatives entre persones que saben tocar un instrument i les que no. Un tema molt interessant que s’ha investigat dins del camp de la neurologia, a través de tècniques com el fMRI (Ressonància Magnètica funcional), que tracta d’avaluar a temps real l’activació de les diferents àrees del cervell, saber perquè s’activen i quina repercussió té en el cervell del músic.

TED de nou ens presenta en un interessantíssim vídeo totes les evidències que existeixen avui en dia sobre els beneficis de tocar un instrument, no us el perdeu!

https://www.youtube.com/watch?v=R0JKCYZ8hng

(imatge de portada extreta del vídeo)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s