Accelerant la ciència | CosmoCaixa

L’astronomia és una disciplina científica que últimament està de moda. Tot va començar amb Big Bang Theory, el primer cop que una sèrie de televisió que era protagonitzada per una colla de científics “frikis” va aconseguir atreure el públic general i convertir-se en una de les comèdies més vistes. Però lluny d’acabar aquí, l’any 2013 es va estrenar “Gravity“, l’any 2014 “Interstellar” i que va compartir cartellera amb “The theory of everything“, la pel·lícula autobiogràfica d’un dels científics que ha aportat més coneixement de la física i l’univers després de Einstein, Stephen Hawking. Les tres pel·lícules van rebre molt bona crítica. Per últim aquest any ens torbem amb “The Martian“, que també sembla ser que serà un gran èxit, i que ha tingut assessorament, en concret de la NASA, que sempre s’agraeix per donar un rigor científic a les pel·lícules.

A través de les tendències en les pel·lícules i les sèries, com heu vist, podem saber què és el que li interessa avui en dia a la població. Però l’entreteniment televisiu sovint es complementa amb una part de ciència-ficció, o de dramatisme que crea una hipèrbole de la realitat. Sense anar més lluny, degut a que a l’espai existeix el buit, el so no es pot transmetre, i per tant una explosió no faria cap tipus de soroll. Segur que recordeu alguna pel·lícula de l’estil Star Wars plena d’explosions espectaculars…oi que tenien so? També és necessari, per tant, aprendre astronomia a través de canals més rigorosos científicament.

És justament això el que ens proposa el CosmoCaixa, presentant-nos una exposició del 22 d’octubre al 10 de gener sobre les diferents línies d’investigació que s’estan duent a terme a nivell europeu per entendre una mica més de l’univers. A través d’un espectacle audiovisual, els visitants podran saber la història de l’univers des del Big Bang.

A més a més, degut a que el CERN col·labora en aquesta exposició, podrem observar amb un model tridimensional com funciona un detector de partícules per observar com aquestes col·lisionen amb les diferents capes, i entendre quina relació tenen les investigacions en l’accelerador de partícules de Suïssa amb l’origen de l’univers.

Podeu trobar més informació a la pàgina de l’exposició del CosmoCaixa:

http://agenda.obrasocial.lacaixa.es/ca/-/acelerando-la-ciencia-cern

(imatge de portada extreta de la pàgina web de la font)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s