Una artista amb sinestèsia pinta el que nosaltres només sentim

Heu sentit mai a parlar sobre la sinestèsia? Els que heu estudiat humanitats o us recordeu de l’assignatura de literatura de l’institut sabreu que és un recurs literari que s’utilitza tan en prosa com en vers en que se li afegeix a una sensació una atribució d’un sentit que no li correspon, com per exemple “un aplaudiment càlid”, ja que un aplaudiment s’hauria d’associar amb el sentit de l’oïda però aquí el relacionen amb el “tacte”.

Aquest recurs queda molt bonic en un text però el que potser no sabeu és que hi ha persones que viuen la vida amb sinestèsia, de manera literal. Persones que quan escolten una cançó en comptes de sentir, veuen imatges. És un trastorn del sistema neurològic poc comú i molt curiós realment, però que perjudica la comunicació i la incapacita en moltes funcions vitals.

L’artista Melissa McCracken pateix aquest trastorn, però com molta gent en aquest món, ha lluitat per transformar el trastorn en un element positiu en la seva professió, ja que es dedica a escoltar cançons i pintar el que “sent”, que en el seu cas és el que “veu”. D’aquesta manera plasma la seva interpretació de les cançons en magnífics quadres que transmeten molta força i impressionen fortament.

La fotografia que he escollit per representar l’artista és la que a mi més m’ha mogut, que és la seva interpretació de la cançó “Life on Mars?” de David Bowie. Si vols conèixer més sobre l’artista i els seus treballs entra a la seva pàgina personal i al·lucina!

Font de la imatge de portada: http://www.melissasmccracken.com/#!portfolio/c123x

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s