La nariz de Charles Darwin y otras historias de la neurociencia – José Ramón Alonso

José Ramón Alonso es va doctorar a la Universitat de Salamanca, i actualment és catedràtic en Biologia Cel·lular i director del Laboratori de plasticitat neuronal i neurorreparació a l’Instituto de Neurociencias de Castilla y León. A part de la seva trajectòria com a científic, té una llarga carrera com a divulgador, essent autor de 9 llibres, d’entre els quals “La nariz de Charles Darwin y otras historias de la neurociencia”, que ha rebut el premi Prisma 2012 com a Millor Treball de Divulgació Científica.
A través d’aquest llibre, l’autor aconsegueix mesclar l’humor amb el rigor científic per a fer-te descobrir el món del cervell humà, de manera que capítol rere capítol et fa reflexionar i aprendre sobre temes que a vegades acaben sent surrealistes, com ara bé discutir sobre l’anorèxia de la Barbie o bé la mida del nas de Darwin, com diu al títol. Un llibre replet de coneixement però sense ser la típica antologia densa, ja que a través de petites històries explica fenomens com ara els somnis, la amnèsia, l’Alzheimer o l’autisme. Una manera entretinguda de conèixer més sobre aquest àmbit de la ciència i alhora saber una mica més què passa dins del nostre cap. Segons molts crítics, un dels millors exemplars de divulgació científica escrits en llengua espanyola.

Font de la imatge de portada: http://1.bp.blogspot.com/-Guk-F5WMyWQ/UbyMsOT2t-I/AAAAAAAADdY/5haZTowayNk/s400/La+nariz+de+Charles+Darwin.png

Anuncios

2 respuestas a “La nariz de Charles Darwin y otras historias de la neurociencia – José Ramón Alonso

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s