Ja tenim la primera vacuna de l’Ebola!

Després del brot d’Ebola a l’oest Africà fa vora un any i mig, les investigacions per a trobar una solució a la tragèdia que ja s’ha cobrat més de 11.000 vides, van incrementar de manera espectacular. Des del mes de març d’aquest any, a Guinea es proba una vacuna que segons la Organització Mundial de la Salut (OMS) ha tingut un 100% d’efectivitat. Tot i així, aquest estudi publicat a la revista The Lancet és preliminar, i encara s’ha d’esperar a veure si la vacuna crea immunitat de grup, és a dir, si tot i no tenir tota la població vacunada el virus deixa de propagar-se. Aquesta vacuna ara s’hauria de començar a repartir als altres països greument afectats, com Liberia i Sierra Leona.

L’estratègia utilitzada s’anomena vacunació en anell, ja que es vacunen a totes les persones que han estat en contacte directe amb un infectat (i aquest seria el centre de l’anell). En total han estat vacunades 4000 persones, i cap d’elles ha desenvolupat la malaltia, tampoc després d’estar en contacte de nou amb un infectat.

En aquest estudi no s’ha utilitzat un grup control, ja que les autoritats van exigir que no hi hagués un grup que se’ls administrés placebo, degut a que es considerava poc ètic no donar un tractament possiblement efectiu a totes les persones que ho necessitin. El que es va fer, en canvi, va ser crear dos grups, un dels quals es vacunés tres setmanes més tard que l’altre, simulant així el grup control i podent estimar l’efectivitat però sense que ningú es quedés sense vacunar.

Ens trobem doncs davant de molt bones notícies, esperem que la immunitat de grup acabi ja amb l’epidèmia que tot i estar controlada avui dia, encara provoca morts a l’oest Africà.

Font de la imatge: http://www.jci.org/articles/view/81532

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s