En un futur podríem solucionar les cataractes sense cirurgia, només amb gotes oculars

L’investigador Kang Zhang i el seu equip de la University of California San Diego han publicat a la revista Nature un estudi que ha pogut dissoldre cataractes en gossos amb un col·liri.

Les cataractes són la causa de la meitat dels casos de ceguera al món, degudes a la pèrdua de transparència del cristal·lí, que actua com una lent. Ara per ara la única cura que existeix és la cirurgia, però té molts desavantatges ja que és car, es necessiten cirurgians especialitzats, té un cert risc i no sempre s’aconsegueix solucionar el problema. Aquests problemes es magnifiquen encara més en països en desenvolupament, amb sistemes de salut més precaris. Per tant, un col·liri per tractar les cataractes de manera senzilla seria una teràpia barata i ràpida per poder-les curar.

La gran majoria de cataractes són provocades per l’envelliment, tot i així també n’existeixen que són genètiques. Mitjançant l’estudi amb famílies que tenien nens amb cataractes congènites van descobrir que la mutació d’un gen que expressa lanosterol és la causant de la malaltia. Aquesta petita molècula s’encarrega d’evitar que es produeixi l’acumulació de proteïnes que acaben produint la ceguera.

En l’estudi, els investigadors van aïllar lents de conill amb cataractes i van aplicar-hi una solució amb lanosterol. El resultat va demostrar la capacitat de dissolució d’aquesta molècula, i més endavant, aplicant gotes als ulls de gossos amb cataractes van observar com la visió millorava ja que la opacitat es reduïa.

Ull de gos abans i després de ser tractat amb el col·liri. Es pot observar la disminució en la opacitat del cristal·lí [1]

Tot i així, encara queda camí per recórrer, ja que les gotes no suposen una solució definitiva, amb el temps aquestes es tornen a formar, aquest és un problema respecte la cirurgia, ja que aquesta en teoria sí és definitiva. S’ha de seguir en la línia per intentar aconseguir un col·liri barat per a poder fer front al imminent envelliment de la població i en conseqüència a un creixement considerable en el nombre de casos de cataractes.

Font: http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature14650.html

Font de la imatge de portada: http://www.jyotirmay.com/?attachment_id=562

Font de la imatge del text: http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature14650.html

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s