L’Hospital Clínic posa fre a l’esclerosi múltiple

Durant el mes de juliol l’Hospital Clínic començarà un assaig clínic que es fa per primera vegada a la història, i que de moment les investigacions prèvies han donat molt bons resultats, aconseguint frenar la progressió de la malaltia fins i tot en els casos més avançats en que són resistents a tots els tractaments existents.

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurodegenerativa que afecta a la mielinització de les neurones, necessàries per conduir l’impuls elèctric per contraure el múscul i moure’l. És a dir, que de manera crònica i progressiva, el pacient va perdent força muscular fins a tornar-se totalment dependent. La prevalença és relativament gran, ja que només a Espanya trobem 50.000 afectats. Aquesta teràpia també la provaran amb persones amb neuromielitis òptica, que també és desmielinitzant, tot i així la prevalença d’aquesta és de 1 persona per cada 1.000.000.

En aquest assaig clínic, es provarà amb 12 pacients una tècnica pionera que s’anomena teràpia antigen específica, i que s’utilitza actualment en la malaltia de Crohn. Es tracta de cèl·lules dendrítiques toleritzades (presenten un antigen concret) de manera que el sistema immune al reaccionar a aquest antigen té una resposta específica cap a la inflamació produïda per la malaltia, aconseguint així frenar-la.

Els metges que lideren la investigació són optimistes i creuen que al 2018 la teràpia ja podria estar preparada per tractar a pacients d’esclerosi múltiple i neuromielitis òptica, i volen utilitzar aquesta teràpia per altres malalties autoimmunes com ara bé la psoriasis o la artritis reumatoide.

Font: http://blog.hospitalclinic.org/2015/07/comenca-lassaig-clinic-duna-nova-tecnica-per-tractar-lesclerosi-multiple-i-la-neuromielitis-optica/#more-18962

Font de la imatge: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/sanitat/nou-tractament-preveu-frenar-lesclerosi-multiple-totes-les-seves-fases-4374134

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s