Una nova possible vacuna inhalable per prevenir l’ebola

This photo provided by the CDC shows an ebola Virus. U.S. health officials are monitoring the Ebola outbreak in Africa but say the risk of the deadly germ spreading to the United States is remote. (AP Photo/CDC)

Després del brot d’ebola a l’oest Africà, les investigacions per a trobar una vacuna contra l’ebola han incrementat. Malgrat tot, encara no s’ha aconseguit una vacuna efectiva per humans que estigui preparada per la seva comercialització.

Un dels estudis que estan en marxa és el que recentment s’ha publicat a la revista Journal of Clinical Investigation, on els investigadors han aconseguit una vacuna inhalable que protegeix contra l’ebola en diversos primats no humans.

Si aquesta vacuna es pogués utilitzar en humans, suposaria un gran avantatge el fet de no necessitar agulla, ja que per la seva administració no caldria personal mèdic entrenat i seria molt més accessible en zones remotes on el brot ha afectat més.

En l’estudi, els investigadors han aplicat la vacuna i després han observat com responia el sistema immune, tot comparant aquests resultats amb un grup tractat amb una vacuna injectable. S’ha observat que amb només una dosi inhalada ja són immunes a la malaltia i no la poden passar a altres primats.

Tot i que aquest estudi es troba en fases menys avançades respecte altres vacunes que ja s’estan probant en assajos clínics, els investigadors són optimistes i creuen que aquesta nova vacuna pugui superar tots els tests en humans i convertir-se en una vacuna clau per la lluita contra l’ebola.

Font de la informació i de la imatge: http://www.jci.org/articles/view/81532

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s