Nou possible tractament per millorar la meitat dels casos de càncer de mama

breast_cancer

Investigadors del Cancer Research UK Cambridge Institute han descobert que afegint progesterona al tractament amb tamoxifen contra el càncer de mama ha fet millorar el pronòstic i disminuïr el creixement tumoral en la meitat dels casos. Aquesta investigació ha sigut publicada a la prestigiosa revista Nature.

La sospita que aquesta combinació podia funcionar va ser perquè s’havia observat que en dones que tenien cèl·lules canceroses expressant receptors d’estrogens i de progesterona, el que es coneix com a càncers “doble-positius” tenien millor pronòstic que les que només expressaven receptors d’estrogens.

Això és degut a que la progesterona al unir-se al seu receptor, provoca que els receptors d’estrogens canviïn la seva activitat i es freni el creixement cel·lular. Per altra banda, el tractament actual és amb tamoxifen, un fàrmac que bloqueja els estrògens i d’aquesta manera no s’uneixen al seu receptor i el creixement tumoral disminueix. La combinació de tamoxifen i progesterona, per tant, és additiu, i proporciona un bloqueig més eficient i en conseqüència una disminució clara del creixement del tumor.

Tenint en compte que cada any es diagnostiquen 1.7 milions de dones de càncer de mama, aquest tractament barat (només caldria afegir la hormona progesterona que ja es comercialitza com a genèric) podria suposar una gran millora per a la meitat d’aquestes, essent un gran avenç per a combatre el càncer de mama.

Font: http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature14583.html#affil-auth

Font de les imatges:

Cancer Research UK: http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/type/breast-cancer/

Breast Cancer/Beat Cancer: http://www.safeandsound.ae/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s